Sigtuna topp-10 i år igen

Så gick solen ned även detta år över UNT-cupens avslutande final. Även detta år med ett Sigtunalag bland de 10 bästa.

Häggholm var sjuk men på plats och hejade på och Gustaf Berglund hade dagen innan sprungit kval till SM-medel och kvalificerat sig till B-final – olyckligtvis var B-finalen samtidigt som UNT-cupfinalen.

Så på startlinjen 14.20 stod till slut endast 5 tappra Sigtunalöpare, Sofia Berglund, Andreas Johnson, Anna Nordström, Anni Häggholm och Gustav Kügler. Som vanligt blev finalen rafflande och lite förvirrande då det gällde att hålla reda på vilka lag som hade fått in flest löpare – ja, först till 5 löpare. När det hade gått 27 minuter hade 5 lag fått ihop 4:a löpare. Därnäst på upploppet kommer sedan OK Linné först med Tuve Möller (H16) i spetsen och avgör 7 sekunder före OK Rodhen och 9 sekunder före ännu ett Linné lag.

Först in av Sigtunas löpare var Gustav Kügler (H12) efter 23 minuter och han hade verkligen gjort ett kanonlopp i H12.  Andreas Johnson (H14) kom sedan in efter bara 25 minuter och även han hade gjort ett kanonlopp – sedan kom Anni Häggholm (D12) efter 29 minuter – bra lopp av Anni! Efter 31 minuter och på en 8:e plats sammanlagt kom Anna Nordström och Sofia Berglund in – ingen av dem var nöjda med sin insats. De hade bommat en hel del. Vid utstämplingen visade det sig också att Anna hade varit vid fel kontroll så hon blev inte godkänd på sin sträcka. Sammanlagt blev det en 9.e plats för Sigtunas sluga skärmslukare denna gång tillsammans med ett annat OK Linné lag som även de hade varit vid fel kontroll. Visst kan man misströsta om man fokuserar på det som inte gick bra i finalen men då glömmer man alla fina insatser och kämpainsatser i laget denna dag och alla de lopp som gjorde att laget kom till finalen. Över 60 lag var anmälda och ett av Sigtunas lag kom bland de 10 bästa! En jättefin insats! Grattis Sigtunas sluga skärmslukare!

De andra Sigtunalagen – Sigtunas säkra kontrollspikare och Sigtunas raska rävar kom även de på sammanlagt bra placeringar. Kontrollspikarna kom på en sammanlagd 27 placering och Rävarna på en 38 plats.

Malin Edman kom på 6:e plats i D10 bara 4 minuter efter segraren, Alicia Bohman kom på 10.e plats och Elin Fornander på 14:e plats. Gustav Lyckebäck på en fin 7:e plats i H10. Eina Hedenius kom 8:a i U1 och Amanda Wieland 9:a i D12. Både kontrollspikarna och Rävarna saknade flera av sina löpare idag men de tappra löparna ovan ordnade så att lagen trots allt inte tappade så många placeringar.

Till nästa år hoppas vi på nya fina insatser då solen på nytt går upp över UNT-cupens deltävlingar i augusti 2015.

Tills vidare ser vi fram emot nästa helgs Oktoberrace (Söndag den 5:e oktober) med final i Upplandströjan där Andreas Johnson H14 ligger först inför den avslutande finalen. Även Gustaf Berglund i H16 ligger först inför finalen men han har förhinder att delta på finalen.