Jukola och Venla 2022 20 juni 2022 – Intresseanmälan

Nu är det dags att planera för en av nästa års höjdpunkter: Jukola och Venlakavlen/stafetten.

Varje år arrangeras denna världens största orienteringsstafett helgen före midsommar. Nästa år är det den 18/19 juni. Jukola brukar samla nästan 2000 lag liksom Venla. Upp mot 4000 lag! Detta år arrangeras tävlingen en kort resa utanför Åbo – ca. 45 minuter. Så tävlingen är väldigt tillgänglig för oss.

Vi åker med färja från värtahamnen på fredag kväll den 17 juni och anländer till Åbo tidigt på lördag morgon och åker sedan till Arenan. Vi åker sedan hem från Arenan på söndag efter lunch – tar färjan från Åbo på kvällen kommer till Stockholm tidigt på måndag morgon den 20 juni. Vi reser ev. med Lalleresor ( arrangör av orienteringsresor – se länk nedan) eller hyr egna bussar eller tar egna bilar. På plats bor vi i tält. Ibland i redan uppsatta militärtält och ibland med egna medhavda tält. Själva Jukola stafetten är öppen för både män och kvinnor. Första start vid 23.00 på kvällen och sedan sju sträckor där de två första behöver pannlampa i sommarnatten. Målgång tidigt på morgonen för de snabbaste lagen. Venlastafetten startar redan 13.00 och här är det bara kvinnor som får delta och de springer fyra sträckor.

Utöver själva tävlingen och gemenskapen brukar middagbuffén på vägen hem vara ett av de stora målen.

Det vore kul om vi fick ett eller två Jukolalag med en mix av kvinnor, män och äldre ungdomar  eller ett Jukola lag och ett Venlalag?

Klubben sponsrar med en del av kostnaden men varje deltagare behöver även stå för en viss kostnad.

Vi behöver nu er intresseanmälan. För att vi ska kunna planera hur många lag som ska med och själva resan  – dvs boka platser på båten –  behöver vi svar så snart som möjligt. Slutet på januari går första anmälningstiden ut – i samband med detta bokas även platser på båten.

Anmäl dig till Stefan Nordström. Samordnare för Jukola/Venlaresan för Sigtuna OK

HÖR AV ER om vilken stafett ni kan tänkas springa och om ni har önskemål om sträcka:

Se inbjudan med banlängder nedan.

Inbjudan: