Världshistoriens svåraste orienteringsnöt att knäcka

I helgen genomförde en alltför liten skara av orienterare från Sigtuna OK en inomhusorienteringstävling som skulle kunna jämföras vid ett Högskoleprov eller liknande sett till den mentala prestationen som erfordras. Efter ett pandemiuppehåll har världens största inomhusorienteringstävling Stockholm Indoor Cup (SIC) äntligen kunnat genomföras igen och denna gång på Nacka gymnasium.

SIC-banläggarna har lyckats värpa fram enormt utslagsgivande banor som fått Sigtuna OK-löparna att verkligen behöva fundera över vilket av alla möjliga vägval som är det absolut bästa! Inomhusorienteringen är en växande del inom orienteringsidrotten och lockar varje år tusentals orienterare till sina tävlingar. Vi hoppas att det finns fler orienterare inom vår egen klubb som vågar utmana sig själv i framtiden – för det här är verkligen bland det roligaste och galnaste (men framförallt det mest unika!) som man kan göra som orienterare!

Klubbresultat från etapp 1 av Stockholm Indoor Cup (SIC)
Klubbresultat från etapp 2 av Stockholm Indoor Cup (SIC)

Rapport från etapp 1 av Stockholm Indoor Cup (SIC) av Seán och Stefan!