UNT-cupen i orientering – deltävling 2

Gustav Kügler och Jakob Nordström

Årets andra deltävling i UNT-cupen ägde rum i lördags strax söder om Östhammar på OK Rodhens tävling. Ca 300 ungdomar bjöds på delvis kluriga banor, HD14 hade till viss del klurigt men det var framförallt HD16 som bjöds på utmanande terräng.

För Sigtuna OK:s ungdomar fanns det flera fina insatser att omnämna bl.a. Johanna Blomberg på andra plats i U2, Elina Hedenius på fjärde plats i U1 samt Gustav Lyckebäck som kom 7:a i H10.

Sammanlagt är det över 60 lag anmälda. Det är bra att känna till när jag nu beskriver hur det har gått för våra tre lag hittills:

Sigtunas sluga skärmslukare kom på en 10:e plats efter första deltävlingen. Nu senast i lördags kom laget på en 12:e plats och ligger sammanlagt 10:a efter två deltävlingar. Anna Nordström kom på en 3:e plats i D14, Andreas Johnson kom på en 6:e plats i H14 liksom Sofia Berglund i D16 samt Gustaf Berglund kom in som 7:a.

Fina placeringar för alla men jag har förstått på dem att de inte var speciellt nöjda med sin insats och hoppas på bättre placeringar till nästa gång. Gustav Kügler H12 samt Ida (D14) och Anni Häggholm D12 gjorde också bra insatser på kluriga banor.

Sigtunas snabba kontrollspikare ligger sammanlagt på 25:e plats efter att på första deltävlingen komma på 24:e plats och i lördags på 27:e plats. Extra starkt sprunget för detta lag då endast 4 av 7 löpare kom till start (man får ju räkna ihop poäng på sina 5 bästa löpare!). Riktigt starkt av Vigdis, Johanna, Gustav L och Jakob att ändå komma på en så bra plats!

Sigtunas raska rävar ligger sammanlagt på en 32:a plats efter att på första deltävlingen ha kommit på en stark 21:a plats och i lördags på 40:e plats. De raska rävarna hade också bara 4:a löpare av 7 på plats så även detta var en bra prestation.

Nu dröjer det nästan två veckor till den tredje deltävlingen, Medel-DM, som arrangeras av Rånäs OK söndagen den 7 september i närheten av Skepptuna inte långt från Märsta och Sigtuna. Det sammanlagda resultatet efter den tävlingen avgör vilka lag (de 10 sammanlagt bästa lagen) som får springa den gemensamma starten på UNT-cupfinalen lördagen den 27 september.