Jukola 2019

Den 15-16 juni så bär det av till Kangasala strax öster om Tammerfors i Finland för världens största orienteringsstafett. Venla ( för damer) och Jukolakavlen/stafetten. I år har Sigtuna ett lag i Jukola igen efter 2 års uppehåll. Starten äger rum 23.00 finsk tid på lördag kväll den 15 juni. På startlinjen står då runt 1700 lag med tända pannlampor. Sök på Jukola på Youtube så får ni själva se när ljusormen slingrar sig ut i skogen i den finländska sommarnatten. Lite historie om klubbens tidigare brevader finns här.

Namnet Jukola kommer från Romanen “Sju bröder” från 1870 av Aleksis Kivi ( därav sju sträckor och personer i stafetten). Sju bröder är en av de första romanerna som skrevs på det finska språket, varför den räknas som en hörnsten i finsk litteraturhistoria. Den handlar om sju bröder och deras liv i Jukola, Impivaara och Toukola.

Här är laget:

Jukola – laget 2019 – Sigtuna OK

1. Per Edlund 10,9 km skymning /natt
2. Kenneth Hermansson 10,5 km natt
3. Fredrik Sörqvist 13,2 km gryning/dag
4. P-O Olofsson 7,3 km dag
5. Stefan Nordström 7.8 km dag
6. Tommy Lindgren 11.1 km dag
7. Johan Kügler 12,9 km dag

Nästa år 2020 går tävlingen i norra Finland – Rovaniemi. Förhoppningsvis har vi även då ett lag på startlinjen men där även några ungdomar ingår. Gränsen för deltagande är 15 år.