B-O ny hedersmedlem – storslam för Andreas

B-O utsågs i samband med årsmötet till hedersmedlem i Sigtuna OK.

I samband med klubbens årsmöte (för en tid sedan) var det sedvanliga årsmötesförhandlingar. Men det var också en stor dag för B-O Törqvist och Andreas Johnson som uppmärksammades för sina insatser.

Dagen då årsmötet hölls hade de flesta först sprungit den tredje etappen av Winter Cupen och ätit gulasch-soppa innan mötet startade.

Årsmötet i sig bjöd inte på några skrällar. Bland annat omvaldes Roland Bäcklin som klubbens ordförande och bland övriga styrelseledamöter var det bara Malin Johnson som avsagt sig omval. Hon ersattes av mamma Carina Andersson.

Ett av besluten gällde ny medlemsavgift, som från och med 2015 är 400 kronor för vuxen medlem, 200 kronor för ungdom upp till 20 år samt 800 kronor för familj.

När det formella årsmötet avslutats var det så dags för utdelning av utmärkelser och priser.

Först delades utmärkelsen hedersmedlem ut. Helt ovetande om ett styrelsebeslut fick en förvånad B-O Törqvist ta emot titeln och blommor av ordförande Roland.

Träningspriset, den ungdom till och med 14 år som tränat mest 2014 gick till Andreas Johnson liksom Ungdomsbucklan (sammanlagda poäng på träningar och tävlingar 2014) samt det nyinstiftade vandringspriset DM-bucklan.

Ottos silverfat delas ut till den ungdom som har bästa placeringen på O-Ringen och det gick till Gustaf Berglund.

Stipendium från NCC 2014 gick till B-O Törnqvist för hans arbete med att fixa kartor med mera till ungdomsgruppen. B-O får äran och stipendiet på 5000 kronor går till ett ungdomsrum på övervåningen i nya klubbstugan.

Andreas fick priserna DM-bucklan, ungdomspriset och träningspriset.