Hällsbostugan

Sigtuna OK har sin knutpunkt i Hällsbostugan, ca 1 km utanför Sigtuna stad. Vid Hällsbostugan finns bland mycket annat ett elljusspår, ett terrängspår, ett skidspår, en grillplats med vindskydd och skogen runt stugan som erbjuder goda träningsmöjligheter. Längst ner på sidan finns en länk “Hitta till oss” som visar stugans placering på Google Maps.

Öppethållning

Stugan är öppen för träning, dusch, bastu och fika på tisdagar och torsdagar kl. 17.30-20.00. 

bokningslistan visas vad som är inbokat i stugan.

Uthyrning

Medlemmar i Sigtuna OK (efter minst 1 års aktiv medlemsskap) samt skolor och föreningar kan hyra lokalerna, dock inte kontorsutrymmena. Företag som kan uppge referens till någon klubbmedlem kan också hyra lokalerna.

Kontakta kassörn via mejl till kassor@sigtunaok.se för bokning av stugan. Bokning kan ske högst två månader i förväg.

Stugans historia

Stugan har inte alltid varit så modern som nu. Den första Hällsbostugan, som bestod av sammankopplade baracker, restes av medlemmar. En 9 minuters video på 450 MB över byggprocessen finns här (3 minuter att hämta). Tyvärr totalförstördes stugan vid en mordbrand. Lyckligtvis hade föreningen en bra försäkring varför den nya stugan kunde byggas utan att skuldsätta klubben. Folksam tyckte detta var ett bra exempel på hur en förening ska förvalta sina tillgångar och gjorde därför en 5 minuters video om historien som finns här. Den nya stugan levererades som ett färdigt skal och medlemmar bidrog med det mesta inomhus. Foto dokumentation över bygget och medlemmars insatser finns här.