Grötkaveln 26 dec 2015


Annandag Jul = “Grötkaveln”
och så blev det i år också. Traditionen håller i sig och vi är många som är glada för det.

I år var det 8 lag, det vill säga 16 löpare, som gav sig ut i ett soligt Sigtuna där termometern pekade på nollstrecket, med andra ord perfekt orienteringsväder när det dessutom är snöfritt. Det blev en lång genomgång innan deltagarna gav sig av p.g.a. att kartan var, som vanligt nyreviderad och det skapade en hel del problem.

Först till mål var Gustav Kügler och strax därefter kom Johan Kügler, och glada var båda innan Johan konstaterade att han hoppat över en kontroll och måste iväg och hämta den. Det öppnade för Åsa o Marita och när Åsa kom i mål var Marita på väg in så där har vi segrarna i år. Några fick en liten (eller stor) extratur när inte kartan, eller var det naturen, stämde. Thomas var nästan ner till Mälaren o vände, Roland var tillbaks vid målet för tredje gången innan han var klar, Janne lura Pelle när han frågade om Janne tagit 9an vände Janne på kartan o sade att han just tagit 6an, Pelle o Martyn tog samma kontroller för säkerhets skull, så det hände en hel del. LOA Utmanade alla och gick 7 kontroller.

De som skötte sig perfekt var emellertid kökspersonalen Lillemor och Eva, dom hade lite problem med den nya elektroniken i köket men då trädde undertecknad in och räddade gröten o kaffet.

//B-O

Resultat från “Grötkaveln 2015

Några bilder från begivenheten