Jukolakavlen 2022 och ett nytt klubbrekord!

Efter ett coronauppehåll, så kunde äntligen världens största orienteringsstafett, Jukolakavlen, gå av stapeln i de finska skogarna strax norr om Åbo. En efterlängtad folkfest och ett nytt klubbrekord vad gäller placeringar för Sigtuna OK. Dessutom hade vi två lag på startlinjen, då vi redan under hösten 2021 hade börjat planera för att klubben skulle ställa upp med två stafettlag efter att vi, med goda resultat, genomfört några nattsprintsstafetter i Stockholmområdet med flera lag.
Uttagningarna har varit tuffa och agnarna har skiljts från vetet och tillslut hade vi två lag med de vassaste orienterarna som skulle ta sig an de totalt nästan 90 km tillsammans med lite drygt 1 500 andra lag.

Fantastiskt kul att se samtliga hade toppat formen och minst sagt levererade ute i skogen. Trots regn under de första tävlingstimmarna under natten, så gjorde båda Sigtuna OK-stafettlagen en fin inledning. Dessutom så är det extra kul att Sigtuna OK:s förstalag (tillika något yngre lag) etablerade ett nytt klubbrekord med placeringen 552:a plats vilket innebär att klubbens tidigare bästaplacering som 596:a från 2011.

Sträcktider finns att se här!
Sigtuna OK.s förstalag
Sigtuna OK:s andralag

På båten hem senare på söndagskvällen vankades det buffé och feststämning bland orienterarna som firade en härlig Jukolaupplevelse. Tidigt på måndag morgon, så var i framme i Värtahamnen och tog farväl samtidigt som många av oss kände att nästa års Jukolakavle i Borgå redan var inplanerat. Ett frö om att vi ska kunna fixa en placering som topp 500 är sått och förhoppningsvis, så har vi även med ett stafettlag till Venlakavlen. Det återstår att se!

Från vänster: Christian, Elise, Elias, Emil, Per-Olof, Olov och Seán.
Dessa utgjorde Sigtuna OK:s förstalag som fick slutplaceringen 552 med måltiden 14:01:48.
Från vänster: Kenneth, Stefan, Tommy, Ulf, Roland, Michael och Johan.
Dessa utgjorde Sigtuna OK:s andralag som fick slutplaceringen 926 med måltiden 16:36:03.

Slutligen så vill vi rikta ett stort tack till alla deltagare och ett särskilt stort tack till vår samordnare, reseplanerare och medtävlande Stefan som styrt upp och ordnat, så att Sigtuna OK har haft stafettlag att ställa upp med på Jukolakavlen. Nu laddar vi om inför nästa år!