Naturpasset

Vad är Naturpasset

Naturpasset

Naturpasset i Hällsboskogen är ett motionssätt i naturen som du anpassar själv efter din förmåga och rörlighet. 50 st check points finns i området som du kan besöka med hjälp av kartan.

Naturpasset kan hämtas på följande ställen:

  • Sigtuna Sport och Uteliv
  • Turistbyrån Drakegården
  • Järnhuset Märsta
  • Hällsbostugan Tis/Tor 18-20

Vet du inte vad Naturpasset är?

Det är en efterföljare till vad som tidigare kallades för TRIM-orientering som ger en möjlighet att komma ut i naturen, med familjen eller på egen hand.

Naturpasset innehåller:
– en karta med 50 inritade fasta check points.
– plastficka.
– ett protokoll med checkpointnummer och beskrivning samt information.

Passet kostar 100 kr som du betalar genom överföring till klubbens PlusGiro konto, swisha till kubbens swishnummer 1234674115 eller kontant i Hällsbostugan under ordinarie öppethållande.

Du väljer själv när du vill leta reda på check points och hur många du vill besöka åt gången. Du behöver inte några orienteringskunskaper och ingen avancerad utrustning. Oömma kläder räcker, anpassade efter väder och din “orienteringshastighet”. En kompass gör det lättare att passa kartan, men är inget krav.

Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt en checkpoint genom att notera den/de bokstäver som finns vid varje check point i motsvarande ruta på protokollet (ingår som en del av informationsbladet).

Utlottning av priser

Deltagare i Naturpasset som registrerar sina besök vid minst 40 check points kan delta i utlottning av priser genom att göra ett av följande:

  • lämna protokollet i Hällsbostugans brevlåda
  • lämna in protokollet i Hällsbostugan
  • fylla i protokollet på hemsidan
  • mejla protokollet till naturpasset@sigtunaok.se
  • skicka protokollet till Sigtuna OK, c/o Selander, Tvärgränd 5, 193 30 Sigtuna.

Senaste 15 oktober vill vi ha det ifyllda protokollet.

Vid betalning registrerar Sigtuna OK betalningstransaktion för att uppfylla bokföringslagen. Dessa uppgifter raderas 7 år efter årsskiftet enligt lagen. När du lämnar in ett protokoll över besökta check points registreras dina personuppgifter för att lottning av priserna ska kunna genomföras. Dessa uppgifter makuleras den sista november.