Daladubbeln 2012

Ida spurtar mot målet.

Daladubbeln 2012 avgjordes söder om Falun på östra sidan om sjön Runn vid Kniva strax bredvid Staberg. Lördagens stafett bjöd på någon plusgrad och solsken. Från Sigtuna åkte denna gång 7 ungdomar och 4 ledare.

Fem av Sigtunas deltagare vid Daladubbeln. Anna, Andreas, David, Elin och Ida.

I stafettävlingen i D14 kom Sofia Berglund i par med Elin Håll i från HJS Vansbro, efter Elins första sträcka, på en 67 plats av 103 lag och efter Sofias sträcka kom de på 60 plats.

I H14 sprang Olle Josarp från FK Friskus Varberg i par med Gustaf Berglund. Av 107 lag låg de efter första sträckan på en 7 plats och slutade som 8 efter Gustafs andra sträcka endast 2.28 efter vinnande lag.

I H12 hade vi två lag med Andreas och Anna i ett lag och David och Ida i det andra. Andreas växlade som 32 lag av 105 startande. David var inte långt efter, mindre än 2 minuter och växlade in som 60 lag, så det var mycket tätt bland lagen. Anna sprang sedan in som 29 lag och Ida 2,5 min. senare på 48 plats. Jättebra sprunget på banor som var lite klurigare än vanligt för HD12 klasserna.

Vi fick sedan övernatta på Hälsinggårdsskolan utanför Falun efter middag, godisinköp  på OKQ8  – samt intensivt disco i 2 timmar.

Söndagen innebar patrulltävling och distansen var ultralång. Ingen solsken denna dag men någon grad varmare men fortfarande kyligt och fuktigt.

D14 hade 6,4 km att springa. Alla banor hade upp till 60-65 meters höjdskillnad att tillryggalägga från startpunkten och mot de första kontrollerna. En riktig utmaning redan från början. D14 med Sofia och Elin fick en tid på 1.10.24 och placerade sig sammanlagt på en 52 plats.

H14 med Olle och Gustaf fick se sig slagna av två lag jämfört med lördagens resultat men hamnade på en mycket fin 10 plats sammanlagt. Tiden blev 58,53 på 7,8 km.

H12 hade en 5,8 km. lång bana och Andreas och Anna fick en fin tid på 1.00.15 som gjorde att de sammanlagt placerade sig på en 35 plats. David sprang sin bana själv, då Ida avstod söndagens tävling, och fick en finfin tid på 1.02.15.

Elin Fornander sprang sin första orienteringsbana helt själv på söndagen – en inskolningsbana som hon snabbt sprang igenom på 23 minuter. Ett stort steg! Jättebra av Elin!

Vid pennan – Stefan Nordström