DM SkidO 2013

Drygt 40 åkare kom till start när DM i skidorientering över medeldistans avgjordes i Sigtuna. Trots de sista dagarnas mildväder var förutsättningarna riktigt bra.

En dryg vecka före tävlingen var det nervöst om det skulle finnas tillräckligt med snö i terrängen. Några dagars snöande gjorde att det blev tillräckligt och spårarna kunde köra upp spårnätet.

De senaste dagarnas mildväder gjorde dock att det blev lite mjuka spår. Trots det trivdes de flesta och det var många som åkte riktigt fort.

Det allra snabbaste åkaren hittar vi i en av de öppna klasserna, då Lukas Peterson, IFK Umeå, åkte den dryga sex kilometer långa banan på 34.11. Det var 34 sekunder snabbare än IF Hallbys David Lingfors som vann seniorklassen.

Bästa upplänning i H21 blev David Melin,  OK Rodhen, som därmed blev distriktsmästare.

Dagens hårdaste kamp om DM-segern var uppgörelsen mellan Axel Leijon Thorell, Långhundra IF och David Melin, OK Rohden, som bara hade 53 sekunder mellan sig.