Ang Coronavirus och Sigtuna OK

Sigtuna OK följer rekommendationerna från Riksidrottsförbundet(RF) och Folkhälsomyndighetens(FH) riktlinjer. Sigtuna OK har som ambition att fortsätta hålla Hällsbostugan öppen enligt vanlig ordning och välkomnar förstås alla medlemmar som är friska. Frisk luft i skog och mark gör gott för kroppen.

VI UPPMANAR DIG SOM KÄNNER DIG DET MINSTA SJUK ATT STANNA HEMMA.

OBS: läs mera HÄR


Sprintträning nu på torsdag den 6 augusti i Märsta/Ekilla

Nu på torsdag har Väsby OK – Sprintträning på vår sprintkarta vid Ekilla. Vi är välkomna att springa MEN då behöver man anmäla sig först. Anmälan via Eventor: Klicka här. Fri start mellan 18.15 – 19.00. Samling Ekillaskolan. Utnyttja startdjupet – många startar vid 18.15. Mvh Ungdomsledarna Sigtuna OK

Sprintträning Ekilla 6 aug

Sprintträning torsdag 6 augusti.
Den 6/8 har Väsby OK Sprint KM på vår Ekilla karta.
Vi får gärna springa om vi vill.
Anmälan via Eventor.

https://eventor.orientering.se/Events/Show/31378

Samling Ekillaskolan.
Fri start mellan 18.15 – 19.00.
Utnyttja startdjupet, många startar kl 18.15


Kom och spring på LOA’s sommarrace

Etapp 3 börja 5 augusti med start/mål vid Stenbordshöjden. Anmälan till LOA.

Etapp 2 är norr om Smedsbol. Kontakta LOA för karta.

Kartor: Finns vid Hov mellan ladan och ett mindre hus.
Vägvisning: Åk norrut mot Uppsala från rondellen vid Tullen. Sväng av till höger vid skylten Odensala. Kör förbi Droppsta gård och efter 100 m sväng vänster in på en smal grusväg. Parkera vid ladan.

Finns korta, mellan och långa banor. Punkterna är markerade med två snitslar, en vit och en röd.


Kärrlekens historia har hörsamats

Efter bidrag från familjen Berg saknas endast dessa nummer: 1, 2, 3, 4, 7, 9, 12, 22, 37, 42. Har du något/några av dessa nummer vänligen kontakta någon i styrelsen alternativ martyn@datacompass.se , Tack.


Jämför vägval på Naturpass punkter

En chans att träna på Naturpass kontroller och jämför med andra som valt samma punkter i samma ordning. Du kan springa när du vill och ändå jämföra med andra som sprungit på andra tider och andra dagar. Du kan även jämföra mot dig själv på olika tillfällen med olika vägval.

Naturpass kartorna ha jag lagt upp i Livelox med datum 20200501. Begränsar visning av aktiviteter till just 20200501 så är det lättare att hitta. Välj aktiviteten och lägg till din GPX rutt. När rutten laddats upp behöver du bara ändra på startdatum till 20200501.  Den du jämför mot ska gör likadant. Lägger du upp flera rutter glöm inte att ange en tid som skilja sig från de rutter du redan lagt upp och välj bort ersättning av tidigare rutter.

När du sedan välj aktiviteten kan du välja vilka av rutterna och tillfällen du vill jämföra med gemensam start. För att det ska finnas någon rutt i början har hag lagt upp två rutter på båda kartorna. Har du inte en prenumeration på Livelox kan du mejla martyn@datacompass.se för ett Livelox konto.

Att lägga upp flera rutter på samma karta är ett sätt att springa om en bana med andra vägval för att jämför resultat. Detta fungerar även för tävlingar om du springa om vid ett senare tillfälle.


Lättviktsdunjacka

På begäran från några medlemmar har vi tagit fram en lättviktsdunjacka för Sigtuna OK. Jackan är inte i dun utan polyester, men jag kallar den för lättviktsdunjacka. Den kommer vara marinblå med det runda Sigtuna OK märket på vänster sida på bröstet. Märket kommer vara broderat för att hålla bättre.

Jackan har en avtagbar huva också. Några gjorde sin beställning när jag hade provjackor vid klubbstugan i tisdags, men för er som inte hade möjlighet att prova då eller inte kunde bestämma er så finns jackorna i alla storlekar att prova hos Sport och Uteliv på Stora gatan i Sigtuna fram till 30 juni. Vår beställningslista finns i butiken och ni kan beställa där direkt på plats. Vi skickar in beställningen i juli för att kunna ha jackorna lagom till säsongen drar igång igen i mitten på augusti.

Priset blir 459:- för juniorstorlekar ( upp till 160 ) och 559:- för vuxenstorlekar.

Har ni några funderingar är det bara att kontakta Carina Andersson, Telefon 070-5819882.


Resultat Lång KM den 12 maj.

Här kommer resultatet äntligen.


Resultat KM terräng

Totalt kom 20 löpare till start vid årets terräng-KM. Några bröt, några sprang fel, några valde en kortare sträcka. Resultat finns här.


Resultat Spattet 19/5

Resultat finns här.