NY INFO – 1:a juni 2021 – Ang Coronavirus och Sigtuna OK

STUGAN PLANERAS ÖPPNA 17 AUGUSTI. Idag 1/6 så lättar regeringen på vissa restriktioner. Detta kommer ske i olika steg under juni, juli och augusti. Vi följer utvecklingen under sommaren och hoppas kunna öppna igen den 17/8. Sigtuna OK följer rekommendationerna från Riksidrottsförbundet(RF) och Folkhälsomyndighetens(FH) .

Fortsätt läsa

Sprint-DM söndagen den 8 augusti. GLÖM inte att ANMÄLA dig

Söndagen den 8 augusti är det Sprint-DM för Uppland. Här är en påminnelse om att anmäla sig!

En länk nedan till anmälan och information om tävlingen.
https://eventor.orientering.se/Events/Show/35749
Fortsatt trevlig sommar!


Resultat SommarCupen E4

SommarCupen

Fjärde etappen av SommarCupen arrangerade LOA i söndags den 27/6 på Lövstaholmskartan. Utslagsgivande banor och ett varmt midsommarväder gjorde att det blev relativt långa segrartider.

På korta banan lyckades Maja återigen knipa en seger, den här gången med minsta möjliga marginal till Dagny. LOA hade utnyttjat de bästa stråken i skogen och fick med all rätt beröm för sina fina banor. Leffe Berg hjälpte till vid starten.

Nu tar vi sommaruppehåll och sedan blir det final i augusti, preliminärt lördag den 7/8, dagen före Upplands sprint-DM

Resultat SommarCupen E4:


Poängställning SommarCupen

SommarCupen

Här kommer poängställningen efter 3 etapper på SommarCupen. Per trummar på i toppen men Maja närmar sig, hon är bara ngt poäng efter nu. Nya möjligheter nu på söndag när vi kör nästa etapp i Lövstaholmsskogen.

Resultat etapp 3 samt poängställning:

 


Inbjudan till SommarCupen

Äntligen dags för

SommarCupen

Banlängder
Korta:             c:a 3,0 km
Mellan:         c:a 4,5 km
Långa:            c:a 6,0 km

Olika banlängder kan förekomma på varje etapp

Etapp 1          16 maj           Venngarnskogen
Etapp 2          30 maj           Dumban (prel)
Etapp 3          13 juni           Krogsta (prel9
Etapp 4          27 juni           Lövstaholm (prel)
Etapp 5          8 augusti       Final  Hällsbostugan

Ni anmäler er på den bana ni vill springa. Om ni vill avvika från den bana ni anmält er från början, får ni kontakta mig innan så att jag kan ta fram ny karta åt er.

Regler:          Som vanligt väldigt olika och svårförståeliga men oerhört orättvisa så alla kan vinna!

Anmälan:      Till Kenneth  omgående!

                      kenneth@uddasvenska.se   alt  070-5814848

 


Resultat Wintecupen 20/21

Efter fyra rafflande deltävlingar så avgordes Wintercupen i Hällsboskogen med en jaktstart som var baserad på tidigare deltävlingars resultat. Det framgick ganska tidigt att löparna på den korta banan hade maskerat sin form väl under vintern för de 5-6 första löparna i mål var alla från den korta banan.

Slutstriden blev en rafflande duell. J-O Malm stämplade först vid sista kontrollen men fick ge sig på långspurten mot en frenetiskt spurtande Adrian Feehan som enbart gjorde sin tredje start i orientering (bra gjort!). Men Adrian hade varit aldeles för ivrig vid starten och rusat iväg 1 minut innan sin starttid fick därför ett tidstillägg på 1 minut Janne Malm dömdes då till segrare av en enig tävlingjury. Grattis Janne till den välförtjänta segern! Och välkommen till klubben Adrian, vi ser fram emot att se mer av dig på kommande träningar och tävlingar i klubben!

Resultat finns här.


Slutresultat Nattugglan 2021

Efter tre varierande etapper har nu årets Nattuggla avgjorts. Första etappen bjöd på riktigt bra nattorientering i ett stigrikt område, andra etappen var snabblöpt med en del öppna område där löpförmåga premierades. Den tredje etappen var de första två etappernas totala motsats, bitvis tät skog och viktigt att hålla koll på kartan och kanske ta det lite lugnare med löpningen.

Korta banan var redan avgjord då J O Wåhlberg hade briljerat på de första två etapperna med två segrar. På den sista etappen blev han dock rejält akterseglad, då var det Maja Lyckebäcks tur att briljerade med näst intill felfri orientering på den svåra banan, bra jobbat!

På den långa banan var det betydligt öppnare. Tre löpare hade chans till totalseger. Christian och Per med var sin första och andra plats på de tidigare etapperna och Gustav L med en andra plats i bagaget. Det var gemensam start med två gafflade slingor och sedan en gemensam avslutande slinga som skulle löpas. Redan efter en slinga hade Christian ryckt åt sig en ganska stor ledning men det svängde rejält och när alla kontroller var besökta så stod Gustav som en klar segrare! Det blev då vinst både på etappen och som totalsegrare eftersom att resultatet på sista etappen avgör vid lika placering. Grattis Gustav!

Resultat finns här.


Lättviktsdunjackor

Ni som inte hann beställa den snygga Sigtuna OK lättviktsdunjackan i somras får en ny chans. Klubben kommer nu göra en efterbeställning.
De som vill beställa kan maila till carina.andersson71@hotmail.com
Tidigare inlägg med mer info här


Natt-KM 6/10

Natt-KM avgjordes i år (igen) i Hällsboskogen och på grund av den annalkande älgjakten så var tävlingsområdet något begränsat. Ett ihållande regn skrämde inte de tappra Sigtunaorienterarna, 23 personer till start i höstrusket, bra kämpat!

Om tävlingsledningen förstått reglementet rätt så krävs det två startande i en klass för att det ska utdelas KM-tecken så därför säger vi grattis till följande KM-segrare: Maja (D14), Maria (D21), Gustav (H16), Per (H21), Per-Olof (H60) och Alfred (HD10)!

Resultat finns här

Trots att området är välbekant för de flesta startande så blev det en hel del olika vägval inledningsvis på de två längre banorna. Till den första kontrollen var det inte många som sprang i samma spår av de löpare som laddat upp sina rutter på Livelox.

Samma sak till den gemensamma femte kontrollen. En välbekant sten på det numera uppvuxna gamla hygget. De flesta löparna visste nog att det var lurigt där, men eftersom ingen av de löparna som lagt in sina rutter på Livelox tvivlade på sin orienteringsförmåga på natten var det ingen av dem som tog det säkra vägvalet, stigen till höger. Alla valde mer eller mindre rakt-på vägvalet. Per och P-O tog kontrollen säkert utan misstag, kanske var det den säkerheten som till sist kom att avgöra klubbmästerskapet när de bägge stod som segrare i respektive klass.


Bäst i Uppland

Ett stort GRATTIS till Maja Lyckebäcks guld i D12 och Elise Magnussons guld i D16 på DM-sprint. En väldigt fin insats – snabblöpande tjejer!