Glad Midsommar!

Många kanske börjar sin semester nu och andra ska jobba ett par veckor till. En del ska till Oringen i Norrköping, andra vilar sig i form i sommar. Det finns många möjligheter till orientering för dem som vill. Trekvällars med OK Ravinen i Nackareservatet, Eskilstuna Weekend med Ärla IF och flera andra möjligheter. Vet också att ett gäng ungdomar åker på Rikslägret i Idre. Ett fantastiskt arrangemang med hundratals ungdomar från hela Sverige. Den 11 juli kan ni provspringa banor i Uppsala inför Oringen 2020. Anmäl via Eventor. Själv ska jag jobba några veckor till. Sedan ska jag på besök till Oringen för att titta på Startarrangemangen ur ett organisationsperspektiv. Tyvärr inte möjlighet att springa hela veckan men några öppna banor blir det. Önskar er en skön sommar!

Johan Kügler – Ordförande


Provlöpning O-Ringen 2020 banor i Nåsten Torsdag 11 juli 2019

Anmälan är öppen enbart för medlemmar i föreningar som ingår i funktionärsföreningsrådet. Banläggarna erbjuder stort startdjup, så att alla deltagare ska hinna prata med banläggarna. Anmälan hittar ni här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/26508
Anmälningsstopp 8 juli, kostnad 20:-, start mellan 13-19 med målstängning 20. Mer info (PM) kommer senare.


Sommarträning på Lövstaholmsbladet

Passa på att träna på de fasta kontroller på Lövstaholmsbladet. De sitta ute hela sommaren och består av en masoniteskiva i rött/vitt med en stiftklämma. Kartorna finns i en sandlåda till höger om en mjölkpall vid Stenbordshöjden som är den andra infart på väg 255 i Lövstaholmsbacken sett från Märsta.


Aktivitetsplanering

Ett axplock av våra träningar och tävlingar för 6 månader framåt finns här:


Referat från klubbresan till Alfta-Ösa

5 stycken tappra orienterare begav sig till hälsingland för att utmana sig själva.

4 tuffa lopp på 4 dagar. 3 björnar noterades den första dagen på SM-Ultra lång banor.

Dag 1 , Varmt varmt varmt, och varmt. inte ens myggorna orkade visa sig förrän till natten. Många hade det svårt i värmen, även en funktionär svimmade och fick vätskeersättning. Banorna gick ömsom i bäckraviner och ömsom på höjder, däremellan ris att kliva över. Resultat. På kvällen var det frågesport i lag, kluriga frågor men väldigt uppskattat.

Dag 2. Inte riktigt lika varmt, och en helt ny karaktär på naturen. Stora stenar och ännu större stenar och sedan höjder. Vi undrade varför det var så korta banlängder, men efter start på väg till 1:a kontrollen var den frågan besvarad med råge. Som Pelle sa: ” jag sprang ca 150 m i dag, sedan var det klättring upp eller ner”. Resultat. På em var det SM-sprint för Veteraner inne i Edsbyn, klurigt tyckte de flesta. Resultat. Trubadurerna förgyllde sedan kvällen.

Dag 3. Ännu en varm dag. Ett mandomsprov för alla mellan HD14 -D55-H70. 3 olika naturtyper att orientera sig igenom, Långa banor, långa tider, klurigt idag igen. Resultat. Nu avslutades kvällen med fisketävling och gammeldans, fullt med folk.

Dag 4. Moln och regn i luften, Ett helt nytt område men nyritad karta. Inte lika jobbigt terräng , småkuperat i början av banorna sedan mera lättlöpt. Resultat.

Ett fantastiskt bra ordnat evangemang, otroligt engagerade och hjälpsamma funktionärer från Alfta-Ösa.


Resultat lång KM 28 maj.

Regn och mygg, men inte avskräckte det , 24 tappra ungdomar och drygt 10 vuxna. Utmanande banor och klurigheter att knäcka. Väl kämpat av alla. Glädjande nog tog kartorna slut för den längsta banan H16 och H21-H55. Segrarna finns här:


Anmäl intresse nu som O-Ringsfunktionär.

Anmäl intresse nu som O-Ringsfunktionär

Klicka på bilden, anmälan är inte bindande utan underlätta planering.