UPPDATERAD 2021-02-24 – Ang Coronavirus och Sigtuna OK

STUGAN STÄNGD TILLSVIDARE. Styrelsen har fått del av kommunens nya riktlinjer avseende idrottsanläggningar och omklädningsrum. Det tillsammans med den ökande smittspridningen inom Region Stockholm betyder att vi nu har svårt att sätta ett nytt datum. Därför kommer stugan vara stängd tillsvidare. Så fort vi får ny information kommer det att annonseras här samt med ett mailutskick. Sigtuna OK följer rekommendationerna från Riksidrottsförbundet(RF) och Folkhälsomyndighetens(FH) .

Fortsätt läsa

Vårens orienteringsträning för ungdomar startar tisdag den 20 april

Orientering – Löpning – Gemenskap 

Vi startar upp vårens teknikträning den 20/4 kl. 18.15 vid Hällsbostugan. Från 8 år. 

Vi vill ha anmälan och vi har begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Anmälan till ungdom@sigtunaok.se

Tidigare medlemmar har förtur till träningsgrupperna. 

Varmt välkomna! 

Ungdomsledarna i Sigtuna OK – genom Stefan Nordström


Barn- och ungdomsträning

SIGTUNA OK bjuder in till 
Barn- och ungdomsträning
 

Orientering – Löpning – Gemenskap 

Vi startar upp vårens teknikträning den 20/4 kl. 18.15 vid Hällsbostugan. Från 8 år. 

Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Anmälan till ungdom@sigtunaok.se
Tidigare medlemmar har förtur till träningsgrupperna. 

Varmt välkomna! 


O-Ringen närmar sig

Vi behöver vara några fler som kan hjälpa till med allt från att langa vatten till törstiga löpare till att serva deltagare med information. För att vi inte ska behöva ta för mycket hjälp av andra idrottsföreningar vill vi att några till vika sista veckan i juli i år åt O-Ringen. Anmälan är inte bindande. Kollar in YouTube avsnitt nedan för lite glada tillrop och en hel del information.

Anmälan kan görs direkt här i appen, genom mejl till föreningens funktionärsansvarige Martyn & Marie eller med formuläret nedan.


  Resultat Wintecupen 20/21

  Winter Cupen

  Efter fyra rafflande deltävlingar så avgordes Wintercupen i Hällsboskogen med en jaktstart som var baserad på tidigare deltävlingars resultat. Det framgick ganska tidigt att löparna på den korta banan hade maskerat sin form väl under vintern för de 5-6 första löparna i mål var alla från den korta banan.

  Slutstriden blev en rafflande duell. J-O Malm stämplade först vid sista kontrollen men fick ge sig på långspurten mot en frenetiskt spurtande Adrian Feehan som enbart gjorde sin tredje start i orientering (bra gjort!). Men Adrian hade varit aldeles för ivrig vid starten och rusat iväg 1 minut innan sin starttid fick därför ett tidstillägg på 1 minut Janne Malm dömdes då till segrare av en enig tävlingjury. Grattis Janne till den välförtjänta segern! Och välkommen till klubben Adrian, vi ser fram emot att se mer av dig på kommande träningar och tävlingar i klubben!

  Resultat finns här.


  Slutresultat Nattugglan 2021

  Efter tre varierande etapper har nu årets Nattuggla avgjorts. Första etappen bjöd på riktigt bra nattorientering i ett stigrikt område, andra etappen var snabblöpt med en del öppna område där löpförmåga premierades. Den tredje etappen var de första två etappernas totala motsats, bitvis tät skog och viktigt att hålla koll på kartan och kanske ta det lite lugnare med löpningen.

  Korta banan var redan avgjord då J O Wåhlberg hade briljerat på de första två etapperna med två segrar. På den sista etappen blev han dock rejält akterseglad, då var det Maja Lyckebäcks tur att briljerade med näst intill felfri orientering på den svåra banan, bra jobbat!

  På den långa banan var det betydligt öppnare. Tre löpare hade chans till totalseger. Christian och Per med var sin första och andra plats på de tidigare etapperna och Gustav L med en andra plats i bagaget. Det var gemensam start med två gafflade slingor och sedan en gemensam avslutande slinga som skulle löpas. Redan efter en slinga hade Christian ryckt åt sig en ganska stor ledning men det svängde rejält och när alla kontroller var besökta så stod Gustav som en klar segrare! Det blev då vinst både på etappen och som totalsegrare eftersom att resultatet på sista etappen avgör vid lika placering. Grattis Gustav!

  Resultat finns här.


  WinterCup Etapp 4 2021-02-22

  En fuktig och dimmig morgon med en för årstiden normal temperatur var det dags för den fjärde etappen av WinterCupen. B-O hade lagt banor av en statsorienterings typ med avstickare i terrängen. Vid start och mål vid gamla hamnen var det något kylslaget i början innan solen gjorde ett kortare besök.

  På den korta banan kämpa de äldre medlemmar mot en ensam ung dam som lyckades hålla undan. På mellan banan var det ganska jämt men åter igen segrade den yngsta. På den långa banan vann den med de längsta benen men ungdomarna gjorde bra ifrån sig.

  Resultat finns här


  Lättviktsdunjackor

  Ni som inte hann beställa den snygga Sigtuna OK lättviktsdunjackan i somras får en ny chans. Klubben kommer nu göra en efterbeställning.
  De som vill beställa kan maila till carina.andersson71@hotmail.com
  Tidigare inlägg med mer info här


  Natt-KM 6/10

  Natt-KM avgjordes i år (igen) i Hällsboskogen och på grund av den annalkande älgjakten så var tävlingsområdet något begränsat. Ett ihållande regn skrämde inte de tappra Sigtunaorienterarna, 23 personer till start i höstrusket, bra kämpat!

  Om tävlingsledningen förstått reglementet rätt så krävs det två startande i en klass för att det ska utdelas KM-tecken så därför säger vi grattis till följande KM-segrare: Maja (D14), Maria (D21), Gustav (H16), Per (H21), Per-Olof (H60) och Alfred (HD10)!

  Resultat finns här

  Trots att området är välbekant för de flesta startande så blev det en hel del olika vägval inledningsvis på de två längre banorna. Till den första kontrollen var det inte många som sprang i samma spår av de löpare som laddat upp sina rutter på Livelox.

  Samma sak till den gemensamma femte kontrollen. En välbekant sten på det numera uppvuxna gamla hygget. De flesta löparna visste nog att det var lurigt där, men eftersom ingen av de löparna som lagt in sina rutter på Livelox tvivlade på sin orienteringsförmåga på natten var det ingen av dem som tog det säkra vägvalet, stigen till höger. Alla valde mer eller mindre rakt-på vägvalet. Per och P-O tog kontrollen säkert utan misstag, kanske var det den säkerheten som till sist kom att avgöra klubbmästerskapet när de bägge stod som segrare i respektive klass.


  Bäst i Uppland

  Ett stort GRATTIS till Maja Lyckebäcks guld i D12 och Elise Magnussons guld i D16 på DM-sprint. En väldigt fin insats – snabblöpande tjejer!