Resultat WinterCupen 26/3 – final

Slutetappen av WinterCupen avgjordes söndagen den 26/3 med start från nordöstra delen av Hällsbokartan och med mål i Hällsbostugan. Äntligen fick WinterCupen göra skäl för sitt namn då det kommit massvis med nysnö dagen innan tävlingen. 19 morgonpigga orienterare kom till start och som vanligt var det jaktstart där först i mål korades som vinnare av WinterCupen.

Tyvärr hade förmodligen banläggaren funderat mer på snöfallet än kontrollutsättningen, en kontroll satt ca 200 meter fel, två kodsiffror var förväxlade och dessutom var det fel på definitionen. Dåliga ursäkter om immiga och borttappade glasögon i skogen hjälpte föga utan det gjordes med rätta en notering i nomineringsboken till Koskällan, vi får se hur långt det räcker när orienteringsåret så småningom ska summeras…

Maria Olsson som startade tredje sist lyckades passera merparten av löparna och var den som var först tillbaka till Hällsbostugan och blev därmed vinnare av årets WinterCup. Grattis! Sedan blev det spurtduell mellan Adrian och Jonas om andra platsen där Adrian drog det längsta strået!

Segrare i själva ”grundserien” av WinterCupen blev Seán på 40,95 poäng, endast 0,95 poäng före Christian, bra jobbat Seán!